SÓC PODÒLEG

Lluís Miquel Riu és podòleg des de fa 27 anys. Té consulta de podologia a Mataró, fa cirurgia podològica a Manresa i a Mataró i també és professor de Cirurgia Podològica del grau en Podologia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC).

Lluís Miquel Riu, durant una intervenció quirúrgica a la Clínica Universitària (CU+) d’UManresa-FUB.

Quan vas decidir estudiar Podologia? Per què?

Vaig interessar-me per la Podologia mentre estudiava Medicina a Lleida. Era una carrera universitàra nova que m’atreia. Es tractava d’uns estudis de Ciències de la Salut molt desconeguts. Quan m’hi vaig matricular, ho vaig fer amb la intenció de continuar estudiant Medicina, en acabar. Però quan va ser el moment, em vaig adonar que era una especialitat en què encara podia aprendre molt del peu i, a més, amb molt bones perspectives de futur.

Què és el que més t’agrada de la teva professió?

La Podologia és una professió relativament nova amb un munt de possibilitats: tens capacitat per fer diagnòstic i tractar qualsevol patologia implicada en el peu. Es tracta d’una professió amb completa autonomia, però, alhor, com en qualsevol altra, es imprescindible el treball en equip amb altres especialistes. En resum, tens capacitat per rebre al pacient, realitzar un diagnòstic i tractar la patologia, ja sigui quirúrgicament, pautant medicació, amb tractament ortopèdic, etc.

Com veus el futur de la professió?

La professió en els últims anys ha avançat molt, sobretot amb la incorporació de la capacitat de prescripció de medicaments, l’augment de competència quirúrgica, la implantació de la figura del podòleg en unitats de peu diabètic, l’accés a línies de doctorat des de la implantació del grau universitari i els màsters oficials i la utilització  per part de la “Real Academia de la Lengua Española” del prefix de doctor per referir-se als podòlegs, igual com es fa amb els metges i odontòlegs. Els podòlegs treballem perquè, en un futur proper, la professió compti amb especialitats reglades i oficials.

Diuen que els podòlegs són uns dels professionals més feliços amb la seva feina? Ho confirmes? Per què creus que és així?

Crec que qualsevol persona pot ser feliç amb la feina que fa si és la que ha triat lliurement, la que li agrada i que la exerceix des de la vocació. És molt important guanyar-se la vida amb allò que t’apassiona més enllà de pensar en el prestigi o el benefici econòmic.

Amb la Podologia et pots guanyar la vida molt bé. Ara bé, també és una professió que exigeix una actualització constant dels coneixements, estar al dia de les novetats, assistir a congressos, etc. De totes maneres, són exigències que, si t’agrada el que fas, no són cap problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.