PODOLOGIA I ESPORT

LA PODOLOGIA ÉS UNA GRAN ALIADA DE L’ESPORT.

Tant en la millora del rendiment com en la prevenció de lesions. Tant si es practica professionalment com si es fa amb objectius de lleure i/o salut.

 

EL PODÒLEG ASSESSORA TÈCNICS I ESPORTISTES sobre el comportament de cada tipus de peus.

Hi ha peus que, per les seves característiques, es comporten millor com a amortidors i d’altres, com a palanques. El podòleg és qui pot identificar cada tipologia de peu i aconsellar el calçat o les superfícies més adients per a l’entrenament. També prescriu el tractament que pot ajudar a millorar la relació de la mecànica del peu amb el calçat, les superfícies i l’activitat.

 

EL PODÒLEG ÉS EL PROFESSIONAL MÉS ADEQUAT PER ACONSELLAR LA TRIA DEL CALÇAT per a cada persona en funció del tipus d’esport que practica.

Un bon exemple és el drop (la diferència de gruix a la sola del calçat entre el taló i l’avantpeu). Aquest diferencial condiciona el moviment de les articulacions i la seva relació amb la resta del cos. Hi ha peus que són més estables amb menys drop perquè estan més a prop de terra. D’altres, però, no el toleren bé. Consultar el podòleg sobre el calçat més adequat en cada cas és el millor per aconseguir un bon rendiment i evitar lesions.

 

EL PODÒLEG TRACTA ELS PROBLEMES A LES ARTICULACIONS O LES LESIONS AL PEU PROVOCADES PER LA PRÀCTICA DE L’ESPORT.

La pràctica de l’esport provoca sovint fascitis plantars, periostitis tibials, butllofes o hematomes subunguials. El consell del podòleg és clau per prevenir aquestes lesions a la pell o a les ungles i tractar-les, un cop s’han produït. És el millor professional per assessorar sobre el calçat i les superfícies que poden ajudar a evitar-les.

 

EL PODÒLEG ÉS UN PROFESSIONAL AMB UN PROFUND CONEIXEMENT DE LA BIOMECÀNICA DE LES EXTREMITATS INFERIORS.

La seva formació és molt completa i li permet, també, realitzar intervencions quirúrgiques, prescriure medicaments o elaborar suports plantars (les conegudes plantilles).

 

UManresa compta amb una exposició sobre PODOLOGIA I ESPORT.

Si sou un centre d’ensenyament i hi esteu interessats, podeu contactar amb nosaltres i demanar-nos-la. Us la podem cedir gratuïtament perquè pugueu mostrar-la a les vostres instal·lacions.

Contacta amb nosaltres [>]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.